Event: altcineACTION PARTY

Η μεγαλύτερη γιορτή του Βαλκανικού κινηματογράφου ξεκινάει! Το 4ο altcineAction! ντύνεται χειμωνιάτικα και το γιορτάζει με ένα μεγάλο πάρτυ!!
Σκηνοθέτες, ηθοποιοί, κινηματογραφιστές παντός είδους, απανταχού σινεφίλ και όχι μόνο ελάτε να γνωριστούμε από κοντά και κυρίως να διασκεδάσουμε.

Που? Στο Booze:UPstairs φυσικά!
Πότε? Tην Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου
Τi ώρα? Μετά τις 22.00 εμείς θα είμαστε ήδη εκεί και θα λικνιζόμαστε με τις μουσικές του Άκη Καπράνου

Η είσοδος είναι ελεύθερη !
Σας περιμένουμε όλους, γνωστούς, αγνώστους και μη εξαιρετέους!


Tι είναι το altcineACTION
To 4ο altcineAction! Online Βαλκανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους ξεκινά την 1η Δεκεμβρίου!
Λίγες μόνο ημέρες έχουν απομείνει για την έναρξη της υποβολής, προβολής και ψηφοφορίας. Οι πρώτες ταινίες θα είναι διαθέσιμες online μόλις εγκριθούν τεχνικά και ανέβουν στην πλατφόρμα του Φεστιβάλ.
Κάθε θεατής απ’ όλο τον πλανήτη μπορεί να ξεκινήσει να ψηφίζει με το που δει την πρώτη ταινία online.

Προσοχή στους όρους συμμετοχής!

Προς κινηματογραφιστές

  • Δικαίωμα υποβολής ταινιών έχουν όλοι οι κινηματογραφιστές από την Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κύπρο, Κροατία, Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Κόσοβο*, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ρουμανία, Σλοβενία και Τουρκία, δεδομένου ότι δεν έχουν παραπάνω από μια ταινία μεγάλου μήκους στο ενεργητικό τους, δεν εργάζονται στο altcine και δεν αποτελούν συνεργάτες ή χορηγούς του Φεστιβάλ.
  • Η συνολική διάρκεια προβολής των ταινιών του Φεστιβάλ είναι 480 λεπτά. Δηλαδή ακολουθείται το μοντέλο “first come, first served”. Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος των 480 λεπτών θα είναι αδύνατη η υποβολή άλλης ταινίας.
  • Όλες οι ταινίες θα πρέπει να έχουν αγγλικούς υπότιτλους και η διάρκειά τους να μην υπερβαίνει τα 15 λεπτά.
  • Το Φεστιβάλ δέχεται ταινίες που ολοκληρώθηκαν στο διάστημα Ιανουάριος 2013-Δεκέμβριος 2015.
  • Δικαίωμα υποβολής της φόρμας συμμετοχής έχουν μόνο οι σκηνοθέτες και παραγωγοί της ταινίας.
Προς ψηφοφόρους και κριτικούς
  • Η ψηφοφορία είναι ανοικτή σε όλους τους χρήστες του Internet, από όποια χώρα και αν προέρχονται, καθ' όλη τη διάρκειά του φεστιβάλ.
  • Οι θεατές/κριτές έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν αλλά και να τεκμηριώσουν τις επιλογές τους σε ειδικά διαμορφωμένα πεδία που συνοδεύουν τις ταινίες και να γράψουν σχόλια και κριτικές.
  • Κάθε θεατής/κριτής, μεταξύ 18- 35 ετών, που γράψει κριτική (έως 200 λέξεις) για 5 τουλάχιστον ταινίες, θεωρείται αυτόματα υποψήφιος για το Βραβείο του The 5C Project.

Τριήμερο εκδηλώσεων

Η ψηφοφορία θα κλείσει στις 12 Ιανουαρίου 2016 και το τριήμερο εκδηλώσεων για τη λήξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 22-23-24 Ιανουαρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.
Εφέτος, διακεκριμένοι επαγγελματίες όπως ο Jean-Michel Frodon (πρώην διευθυντής των cahiers du cinema) και η διευθύντρια φωτογραφίας των πολυβραβευμένων ταινιών “Στρέλλα” και “Miss Violence”, μεταξύ άλλων, Ολυμπία Μυτιληναίου, θα δώσουν master class για τη γραφή, την κριτική και την ανάγνωση του οπτικοακουστικού έργου.
Επίσης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα προβληθεί μια πολυβραβευμένη βαλκανική ταινία μεγάλου μήκους και θα ακολουθήσει ανάλυση και συζητήση με θεωρητικούς, κριτικούς και επαγγελματίες του κινηματογράφου.

Μείνετε συντονισμένοι! Περισσότερες πληροφορίες για το τριήμερο εκδηλώσεων θα ακολουθήσουν σύντομα.

Υπενθυμίζουμε ότι όλα τα βραβεία του altcineAction! αποτελούνται από υπηρεσίες επαγγελματικής και εκπαιδευτικής φύσεως. Τα τρία μεγάλα βραβεία, που βασίζονται αποκλειστικά στην ψήφο και στις κριτικές του κοινού, καθώς και το βραβείο «Αλίντα Δημητρίου», που αποτελεί την επιλογή της ομάδας του altcine, καλύπτουν μέρος της επόμενης παραγωγής των νικητών. Δύο επιπλέον ειδικά βραβεία για τη φωτογραφία και το μοντάζ, απονέμονται από ειδικές κριτικές επιτροπές και προσφέρουν επαγγελματικά λογισμικά. Από φέτος το καινοτόμο βραβείο του Καλύτερου Κριτή αλλάζει, γίνεται μεγαλύτερο και σπουδαιότερο. Απλώνεται στα Βαλκάνια και γίνεται το The 5C project, με την υποστήριξη πλέον του προγράμματος Creative Europe – MEDIA Programme της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το The 5C Project θα προσφέρει σε 5 ανερχόμενους κριτικούς την μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψουν μέσα στο χρόνο, σε τέσσερεις βαλκανικές πόλεις (Αθήνα, Split/Κροατία, Cetate/Ρουμανία, Tirana/Αλβανία) να παρουσιάσουν τις επιλογές τους στο εκάστοτε κοινό, ενώ παράλληλα θα τελειοποιήσουν τη γραφή τους, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων ακαδημαϊκών και επαγγελματιών!

Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικότερα για τους Όρους και τις Προϋποθέσεις του Φεστιβάλ στην σελίδα των Όρων Συμμετοχής του altcineAction!