Event: Photography Exhibition “UPPER” Contemporary Architecture in Athens ANGELOS KONSTANTINIDIS

Το BOOZE σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας “UPPER” Contemporary Architecture in Athens του ‘Αγγελου Κωνσταντινίδη, με την τεχνική Long Exposure [μεγάλος χρόνος έκθεσης με κλειστό διάφραγμα].
Η έκθεση εστιάζει-περιλαμβάνει έργα με οπτικό ερέθισμα τον συσχετισμό παραμέτρων όπως γωνίες, γραμμές, μεγέθη, ύψη, όγκοι, επιφάνειες, υλικά... ως σημείο αναφοράς.
Λειτουργεί ως θεματική εγκατάσταση με παραστατικό τρόπο frame by frame. Ένα συνεχές μονοπλάνο σε κοινή θέα… θέαση!
Εικόνες από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό χώρο, που κατά βάση κυριαρχούν στο αθηναικό μητροπολιτικό τοπίο, σε χρόνους, διαδρομές και πεδία με υψωμένο βλέμμα.
 
Επιμέλεια και Σχεδιασμός: Θοδωρής Κορέλης
 
TRAILER
https://www.youtube.com/watch?v=QbCt7FO16ic&feature=youtu.be

Πληροφορίες: 
Photography Exhibition
“UPPER”
Contemporary Architecture in Athens
ANGELOS KONSTANTINIDIS
Εγκαίνια: 11/3 | Ώρα: 20:30
Διάρκεια: 11/3 – 29/ 3/ 2016
Ώρες κοινού: 11:00 - 21:30
:OVERVIEW-Ikon
 
*******
 .
Η αποτύπωση της αρχιτεκτονικής της πόλης είναι για τον Άγγελο Κωνσταντινίδη το ερέθισμα για μια σειρά εικόνων, στις οποίες ερμητικά κτίσματα συμμετέχουν σε μια ονειρική σκηνοθεσία μαζί με τους αθηναϊκούς ουρανούς.
O φωτογράφος επιλέγει ως θέματά του καινούργιες,απαστράπτουσες κατασκευές, γοητεύεται από την αιχμηρότητα της γεωμετρίας τους, από την αδρότητα ή τη στιλπνότητα των υλικών τους. Οργανώνοντας τα κάδρα του με βάση ισχυρούς κατακόρυφους ή διαγώνιους άξονες και δουλεύοντας με έντονα κοντράστ, χαμηλές οπτικές γωνίες που δημιουργούν προοπτικές παραμορφώσεις και υποφωτίζοντας συχνά το θέμα του, ο φωτογράφος επιμένει ιδιαίτερα στην αποτύπωση της υφής των επιδερμίδων και των μεταμορφώσεων που προκαλεί σ’ αυτές το φως και οι αντανακλάσεις του.
Ο Κωνσταντινίδης δεν κάνει αρχιτεκτονική φωτογραφία με την κλασική σημασία του όρου. Η δουλειά του, ενταγμένη στο ευρύτερο διεθνές ρεύμα της αστικής καλλιτεχνικής φωτογραφίας, δεν επιχειρεί να περιγράψει το κτίσμα, δεν ενδιαφέρεται να αναδείξει τις αρχιτεκτονικές του αρετές, τις αναλογίες του, την ένταξή του στο περιβάλλον – η πόλη στις φωτογραφίες του είναι ουσιαστικά απούσα. Η φωτογραφική του τεχνική, αντίθετα, ομογενοποιεί το αρχιτεκτονικό αντικείμενο, δημιουργώντας ουσιαστικά μια σειρά παραλλαγές στο ίδιο θέμα. Γνωστά κτίρια του αθηναϊκού αστικού τοπίου, ιδωμένα μέσα από το φακό του, αποτελούν μέρη της ίδιας γραμμικής σεκάνς εικόνων, στοιχεία της ίδιας δραματικής τοιχογραφίας, στην οποία η βαρειά υλικότητα του κτίσματος αντιπαρατίθεται στην ευμετάβλητη ροϊκότητα των νεφών.
 
Υπάρχει κάτι το αόριστα απειλητικό σ’ αυτές τις φωτογραφίες, στη δραματικότητα των ουρανών, στην ερμητικότητα των κτισμάτων, στις οξείες γωνίες, στην παγερότητα των αντανακλάσεων, στην αδυναμία μας να «δούμε ανάμεσα από τους τοίχους», στη σχεδόν παντελή έλλειψη της ανθρώπινης παρουσίας. O Άγγελος Κωνσταντινίδης σπάνια στρέφει το βλέμμα του στο οικείο και το γραφικό. Αδιαφορώντας για το ρομαντικό παρελθόν της πόλης, προτιμά να φωτογραφίζει το ανησυχητικό της μέλλον.
 
Παναγιώτης Τσακόπουλος
Αρχιτέκτονας

 
*******
 
'UPPER' Ο σύγχρονος άνθρωπος ζει βυθισμένος στο τυπικό της καθημερινότητάς του. Εντός της πόλης, ο ορίζοντας δεν υπάρχει όπως στη Φύση, το περιβάλλον οριοθετείται. Το βλέμμα ορίζεται από τα κτήρια, η κίνηση από τις λεωφόρους, η σκέψη από τη βουή.
Αναλογιζόμενοι τον άνθρωπο μέσα στην κοινωνία, η στροφή προς τα άνω αποκτά έναν ιδιαίτερο συμβολισμό.
Έκφραση ψυχικής ανάτασης, προβληματισμού και παράκλησης.
Η ανάγκη του ανθρώπου να υψώσει το βλέμμα του, παραπέμπει στη μετάβαση από το θάνατο στη ζωή, από τη λήθη στη μνήμη.
 
Γιάννης Γιαννούτσος
Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Εικαστικός Α.Σ.Κ.Τ.
www.giannisgiannoutsos.gr

 
Bio
O Άγγελος Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Ασχολείται με την φωτογραφία τα τελευταία 4 χρόνια. Mαθήτευσε κοντά στη βραβευμένη ελληνίδα αρχιτέκτονα και φωτογράφο Julia Anna Gospodarou,ειδικευμένη στην αστική καλλιτεχνική φωτογραφία. Έχει 3 ομαδικές εκθέσεις στο ενεργητικό του και συμμετοχή στο φεστιβάλ contrast και Fringe. Είναι μέλος στο ''Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας''και της φωτογραφικής λέσχης ''Σαν φως''. Συνεργάζεται με το Photo.gr Σε ειδική έκδοση του περιοδικού Camerapixo τιμήθηκε με to βραβείο συντακτών για 2 συνεχόμενες χρονιές. Επιλογή φωτογραφίας για εξώφυλλο του ειδικού τεύχους Fine Art 2 του Camerapixo.
 
aggelos.konstant@gmail.com
https://www.facebook.com/aggelos.konstant
 
Angelos Konstantinidis. Born in Athens in 1982.
His daily activityand recreation for the last 4 years, is photography.
He started by the side of Julia Anna Gosporadou, an acclaimed Greek architect and phtographer, specialized in urban art photo.
He has three group exhibitions to his credit and participation in "Contrast festival" and "Fringe festival".
He is a member of the "Greek Centre of Photography" and the photographic club "As the light"
Worked with Photo.gr (special edition of the magazine). Camerapixo: Won the Author award for two consecutive years .
Α photo of his, was selected for the cover of the special issue of Fine Art 2 of Camerapixo.
 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
http://camerapixo.com/photographers/angelos-konstantinidis
https://500px.com/angeloskonstantinidis
https://issuu.com/camerapixo/docs/camerapixo-hoshots-07-online/c/spzy41d
https://issuu.com/camerapixo/docs/hotshots-06-online/c/spzyl9z
https://issuu.com/camerapixo/docs/camerapixo-01-photography-awards-on/c/spzysm8
https://issuu.com/camerapixo/docs/camerapixo-fineart-03-online/c/spzys53
 
SPONSORED

Περιοδικό ek, οι "Ελληνικές Κατασκευές"
To περιοδικό ek και η ηλεκτρονική έκδοση www.ek-mag.com
φιλοδοξούν να είναι μια θύρα πρόσβασης στα αρχιτεκτονικά και καλλιτεχνικά δρώμενα και ταυτόχρονα δύο μέσα έρευνας και προβληματισμού για τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και το design. Στόχος τους είναι να δοθεί η δυνατότητα ευρύτερης προβολής του έργου νεότερων και παλαιότερων δημιουργών στο χώρο της αρχιτεκτονικής, του αστικού σχεδιασμού και του design  και η όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στον ελληνικό και το διεθνή χώρο.
Το περιοδικό ek, οι "Ελληνικές Κατασκευές", με επιλεγμένες παρουσιάσεις κτιρίων και εσωτερικών διαμορφώσεων, αφιερώματα σε σύγχρονους Έλληνες αρχιτέκτονες και agenda εκδηλώσεων αρχιτεκτονικής και design, βρίσκεται εδώ και 20 χρόνια στις πρώτες γραμμές του αρχιτεκτονικού τύπου στη χώρα μας. Μαζί με τις ετήσιες εκδόσεις Villas, Apartments, Maison de Campagne, Products, Σύγχρονες Πολυκατοικίες και Mύκονος Σπίτια
έχουν ΩΣ στόχο την προβολή της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, τόσο στους επαγγελματίες, όσο και σε ένα ευρύτερα ενημερωμένο κοινό.
 
*******
 
Η Inver East Med, ανήκει στον όμιλο Valspar που κατέχειμια από τις πρώτες θέσεις στην παγκόσμια αγορά χρωμάτων.
Αντικείμενο της δραστηριότητας της Inver είναι οι πούδρες ηλεκτροστατικής βαφής, μια μορφή βιομηχανικού χρώματος που χρησιμοποιείται, ανάμεσα στα άλλα, για τη βαφή προφίλ αλουμινίου από τα οποία κατασκευάζονται τα οικοδομικά κουφώματα. Οι πούδρες της Inver-Valspar μεταμορφώνουν το αλουμίνιο σε ένα φιλικό, υψηλής αισθητικής υλικό που ικανοποιεί και τις πιο προχωρημένες απαιτήσεις μιας αρχιτεκτονικής δημιουργίας. Κατέχοντας δεσπόζουσα θέση στην ελληνική αγορά, η Inver East Med προσφέρει εξαιρετική εμπορική και τεχνική υποστήριξη πριν και μετά την πώληση, τόσο στους πελάτες της όσο και στους αρχιτέκτονες, κατασκευαστές αλουμινίου κλπ.
Διακρίνεται για την πλούσια και μακρόχρονη εμπειρία των στελεχών της, τα οποία πρωταγωνιστούν και καθορίζουν τις αγορές της πούδρας στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια για περισσότερο από 30 χρόνια.
www.inver.gr