Event: PARTY στήριξης της ομάδας χορού SOYUZ

Σας προσκαλούμε στο party της ομάδας χορού SOYUZ, που διοργανώνουμε για την στήριξη της νέας τους παραγωγής με τίτλο (προσωρινό) ΊΧΝΗ!
Σάββατο 9 Απριλίου, 11μμ και μετά, σας περιμένουμε στο BOOZE, με πολύ κέφι και χορό να περάσουμε όμορφα και να στηρίξουμε το νέο δημιουργικό ταξίδι της ομάδας τους!

Let’s Party and Dance!!!
Είσοδος Ελεύθερη


A few words on… our next project!
Παράσταση Χορού «ΙΧΝΗ» (προσωρινός τίτλος)

Πρόκειται για μια διαδραστική performance. Η παράσταση που βρίσκεται σε στάδιο διαμόρφωσης, παρουσιάζεται στα πλαίσια του In progress Feedback Festival του KINITIRAS STUDIO, 8 – 10 Απριλίου 2016.
Στην έναρξη της παράστασης, βρίσκεται στο έδαφος ένας χάρτης του πλανήτη μας. Οι θεατές ακούν για περίπου 10 λεπτά ηχητικό υλικό το οποίο σχετίζεται με γεγονότα διεθνή της τελευταίας 10ετίας. Όσο ακούει αυτό το ηχητικό σύνολο ειδήσεων, ο θεατής μπορεί να πάρει μελάνι που βρίσκεται στο πλάι του Χάρτη και με το μελάνι αυτό να γεμίσει με ότι ίχνη θέλει τον χάρτη.
Στην συνέχεια η χορεύτρια βαδίζει πάνω στον χάρτη και χορεύει σε σχέση με τα ίχνη που έχουν αφήσει οι θεατές.
 
ομάδα SOYUZ –  σύντομη παρουσίαση
Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2010 από τους Μιχάλη Περπερίδη, Όλγα Σπυράκη, Ευαγγελία Κυριαζίδου.
СоюЗ (Σογιούζ): η λέξη είναι Ρωσική και μεταφράζεται ως «Ένωση». Το πρόγραμμα επανδρωμένων πτήσεων Σογιούζ ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960 από την τότε ΕΣΣΔ , και η εξέλιξη του Σογιούζ άρχισε το 1964 από τον Σεργκέι Κορόλεφ, και ο αρχικός του σκοπός ήταν να αποτελέσει το μέσο με το οποίο οι Σοβιετικοί θα έφταναν στο φεγγάρι. Αυτό θα γινόταν με την ένωση σε τροχιά δυο ή περισσότερων διαστημοπλοίων Σογιούζ, χωρίς την ανάγκη ενός μεγάλου πυραύλου-φορέα, όπως ο Ν1 που τότε ανέπτυσσε η Σοβιετική Ένωση. Όταν ο στόχος αυτός εγκαταλείφθηκε, το Σογιούζ συνέχισε να εξελίσσεται ως μέρος τόσο ερευνητικών όσο και στρατιωτικών προγραμμάτων, κυρίως σε συνδυασμό με τους Σοβιετικούς διαστημικούς σταθμούς των δεκαετιών '70 και '80. Σήμερα είναι το μακροβιότερο διαστημικό πρόγραμμα στην ιστορία, με πάνω από σαράντα χρόνια εξέλιξης και εκατό
Αποστολές.
Επιλέξαμε τον ονομασία αυτή για την ομάδα, για να υπογραμμίσουμε την διάθεσή μας ως διαφορετικοί άνθρωποι να ενωνόμαστε, με πρόθεση την κοινή δημιουργία και την άρθρωση μιας κοινής γλώσσας, σαν κάτι που αφορά όλους μας μαζί και τον κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά.
Μανιφέστο
Να είμαστε παρόντες και σε επαγρύπνηση. Να δημιουργούμε με την επίγνωση της κοινωνικής πραγματικότητας, γιατί θέλουμε να την αλλάξουμε .
Η ομάδα μέσα από τα έργα της επιδιώκει μια συνομιλία με την πραγματικότητα, μια κριτική επανατοποθέτηση απέναντι στη σχέση χορού και κοινωνίας, μέσα από τις δυνατότητες που δίνουν οι θεατρικές συμβάσεις και η δύναμη της εμπειρίας ενός σκηνικού γεγονότος.
Μέθοδος
Αφετηρία είναι ένα ποίημα ή ένα θεατρικό έργο, ακόμη και ειδήσεις / εφημερίδες, internet, τηλεόραση κλπ. Το επόμενο βήμα αφορά στην αλληλεπίδραση του σώματος με το κείμενο, μέσα στα ασφαλή πλαίσια του αυτοσχεδιασμού στο στούντιο, επιλέγοντας κάθε φορά διαφορετικούς τρόπους εμπλοκής, αλληλεπίδρασης και συνδιαλλαγής ανάμεσα στο κείμενο και στη σκηνική δράση. Στη συνέχεια, η επεξεργασία του υλικού τίθεται σε πλαίσιο αναδιαμόρφωσης, σύνθεσης και επεξεργασίας έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια δραματουργία – απόδοση του υλικού με παραστατικούς όρους.