Event: Art Night Athens

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου το Booze Cooperativa συμμετέχει στην δράση Art Night Athens της ομάδας Atenistas με την 
Φωτογραφική έκθεση των σπουδαστών της σχολής Focus και με After Εvent Party

Περισσότερα για την δράση Art Night Athens των Atenistas:

Η δράση μας

Το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017, oι atenistas καλούν τους Αθηναίους να περιπλανηθούν στην πόλη από τις 8 το βράδυ έως τις 6 το πρωί και να ανακαλύψουν διαφορετικές εκφράσεις της σε πλήθος οργανισμών τέχνης και πολιτισμού. Πρόκειται για μια διοργάνωση που λειτουργεί ως θεσμός επιτυχημένα εδώ και δεκαετίες σε μεγάλες πόλεις σ’ όλον τον κόσμο. Μία μεγάλη καλλιτεχνική δράση όπου συμμετέχουν ενεργά μικροί και μεγάλοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί πολιτιστικοί φορείς και καλλιτέχνες. Πρόκειται για την ανταπόκριση των πολιτιστικών οργανισμών στο κάλεσμα των atenistas να ανοίξουν τις πόρτες τους το βράδυ, πέρα από το συνηθισμένο πρόγραμμα λειτουργίας και να υποδεχθούν τους Αθηναίους με εικαστικά, μουσική, χορό, θέατρο, φωτογραφία, βίντεο, συλλογές αρχείων και τεκμηρίων, τέχνη του δρόμου, προφορική αφήγηση, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς τους χώρους.
Πρόκειται για μια διοργάνωση που απαίτησε από τους πολιτιστικούς οργανισμούς να ξεπεράσουν τεχνικά και οικονομικά εμπόδια, να συνεργαστούν με καινούριο τρόπο και με καινούρια σχήματα, διοργανώνοντας ακόμη και ειδικές παραγωγές και να αφιερώσουν, σ’ αυτήν την εποχή οικονομικής δυσχέρειας, τους πόρους τους για τη δωρεάν προσφορά στο κοινό της Αθήνας.
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, συστρατεύθηκαν χωρίς υλική ανταμοιβή μουσικοί, χορευτές, ηθοποιοί, αφηγητές, εικαστικοί, φωτογράφοι, κινηματογραφιστές που μας εκπλήσσουν με την παρουσία τους σε ασυνήθιστα περιβάλλοντα και καινούρια οπτική.
Το Art Night Athens είναι μια διοργάνωση που έχει στόχο να δημιουργήσει αισιοδοξία, να τροφοδοτήσει την ελπίδα και να μας φέρει όλους πιο κοντά με όχημα την τέχνη και τη μοναδική της επίδραση στον ανθρώπινο νου. Να καταδείξει άλλη μια φορά ότι η τέχνη φωτίζει το σκοτάδι. Να δείξει πόσα πολλά μπορούμε να επιτύχουμε όταν δουλεύουμε μαζί και με κοινούς στόχους.
Να χαρούμε την Αθήνα ως πόλη θελκτική, ζωντανή και ενδιαφέρουσα, μια σύγχρονη και σημαντική μητρόπολη.

Πως λειτουργεί;
Απλό! Το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017 από τις 8 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, οι Αθηναίοι θα μπορούν να περιηγηθούν στα σημεία του Art Night Athens, ανάλογα με τις ώρες επίσκεψης και τα δρώμενα που θα φιλοξενούν. Χάρτης με όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος θα έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο, αλλά επιπλέον, οι περιηγητές θα μπορούν να προμηθευτούν έντυπο οδηγό-χάρτη από 2 όποιο σημείο ξεκινήσουν την περιήγησή τους, ώστε να χαράξουν ελεύθερα την πορεία επίσκεψης των σημείων.
Πρακτικές λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις, τους φορείς που θα φιλοξενούν και τους συντελεστές θα προσφέρει και η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Clio Muse.
Από τις 2 έως τις 4 το πρωί, η δράση θα κορυφωθεί με after event partying σε μπαρ της Αθήνας που θα προσφέρουν κοκτέηλ με το όνομα “Art Night Athens” ή ποτό, σε εξαιρετικά προνομιακή τιμή, και το παραδοσιακό πρωϊνό εργαζομένων και ξενύχτηδων, το σιμίτικο κουλούρι.

Ποιοι συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά):
Πολιτιστικοί φορείς και καλλιτέχνες:
1. Aegean College Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο: «PsyToGraphy: Άνθρωποι και Συναισθήματα», η οποία διοργανώνεται από τον Τομέα Ψυχολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Aegean College.
2. Booze Cooperativa Έκθεση φωτογραφίας των σπουδαστών της σχολής Focus.
3. British Council Ελλάδος Προβολή ταινίας «Ο Φίλος μου και Εγώ, (Withnail & I)» στα πλαίσια του 7ου Athens Open Air Film Festival στον κινηματογράφο Τριανόν.
4. Concept βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone – Οίκος Ανοχής Σκέψης i) Εγκαινιάζουμε την έκθεση ζωγραφικής του Βεροιώτη ζωγράφου Γιάννη Ναζλίδη, ii) Φτιάχνουμε μαζί το «Booktravel_pursuit», ένα παιχνίδι γνώσης για τους βιβλιόφιλους. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και απλή. Όποιος/α μας φέρει τουλάχιστον 2 ερωτήσεις, σχετικές με βιβλία, με τις απαντήσεις τους θα συμπεριληφθεί στη συντακτική ομάδα της έκδοσης.
5. Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών | Ανοιξιάτικος Κύκλος Οργάνου Παρουσίαση του εκκλησιαστικού οργάνου και συναυλία από την οργανίστα Χριστίνα Αντωνιάδου.
6. Γεννάδειος Βιβλιοθήκη - ΑΣΣΚΑ 3 i. Προβολή φιλμ Αμερικανικής Σχολής «Triumph over time». Προβολή τριών μικρών φιλμ για τη Γεννάδειο και την Αμερικανική Σχολή. ii. Διαδραστική παρουσίαση βιβλίων και τεκμηρίων σε οθόνες αφής. iii. Έκθεση τεκμηρίων από τις σπάνιες συλλογές της Γενναδείου σε 4 προθήκες με θεματική: α) λόρδος Βύρων, β) σπάνιες εκδόσεις της Ιλιάδας, γ) ελληνική χλωρίδα, και δ) μυθολογία. iv. Συναυλία της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων στον κήπο με μουσική από την ελληνική και την παγκόσμια παράδοση.
7. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου Αθηναίων με θέμα «Μουσική από τον κινηματογράφο».
8. Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Επίσκεψη στο τηλεσκόπιο Δωρίδη και παρατήρηση του ουρανού με το τηλεσκόπιο Δωρίδη.
9. Εθνικό Θέατρο Θεατρικό έργο Παιδικής Σκηνής
10. Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη i. Performance «Μαρία - Τζάκυ Κάλλας» -Μεταθανάτια Συνάντηση Avenue Georges Mandel , στους εκθεσιακούς χώρους από την ηθοποιό Μάγδα Μαυρογιάννη, ως Jackie Καλογεροπούλου - αδερφή της Μαρίας Κάλλας. ii. Ανοιχτή έκθεση για το κοινό και ξενάγηση από τον συλλέκτη, Νίκο Χαραλαμπόπουλο.
11. Ίδρυμα Ωνάση «Μια νύχτα γεμάτη εmotions»: 1ος σταθμός, Μουσείο της Ακρόπολης: Ξενάγηση στην έκθεση «εmotions, ένας κόσμος συναισθημάτων», 2ος σταθμός, Ωνάσειος Βιβλιοθήκη: Ρεσιτάλ μουσικής με επιλογή έργων εμπνευσμένη από την έκθεση. Το Μουσείο της Ακρόπολης και το Ίδρυμα Ωνάση συμμετέχουν στη μεγάλη καλλιτεχνική δράση των atenistas «Art Night Athens» δημιουργώντας «Μια νύχτα γεμάτη εmotions». Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου η έκθεση «εmotions, ένας κόσμος συναισθημάτων», που παρουσιάζεται στο Μουσείο της Ακρόπολης με την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση, θα ταξιδέψει μία ομάδα επισκεπτών στα συναισθήματα του αρχαίου κόσμου μέσα από δύο διαδοχικές δράσεις: 4 μία ξενάγηση στην έκθεση και ένα ρεσιτάλ μουσικής στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη με επιλογή έργων εμπνευσμένη από την έκθεση.
12. Ινστιτούτο Θερβάντες Προβολή ντοκιμαντέρ «Σακρομόντε, οι σοφοί της φυλής (Sacromonte, los sabios de la tribu)», σε συνεργασία με τον κινηματογράφο Μικρόκοσμος.
13. Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών Προβολή βίντεο για το Μνημείο Ολοκαυτώματος των Αθηνών.
14. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει καθημερινά το ΚΠΙΣΝ με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν είτε τις «Marina Satti & Fonέs» στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, μέρος της ενότητας συναυλιών του ΚΠΙΣΝ Parklife, είτε την προβολή της ταινίας του Disney «Μαλλιά Κουβάρια», στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ, μέρος της εμπειρίας υπαίθριου σινεμά του ΚΠΙΣΝ, Park your Cinema.
15. Λύκειο του Αριστοτέλη Προφορική αφήγηση από την ψυχοπαιδαγωγό και αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη.
16. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Μαραθώνια ανάγνωση της «Οδύσσειας» στον Κήπο του Μεγάρου.
17. ΣΤΑΣΥ Σταθμός Κεραμεικού (Χρήστος Ευσταθίου) i. Έκθεση με 5 φωτογραφίες από πρωτότυπα έργα πίνακες του εικαστικού Χρήστου Ευσταθίου στο εσωτερικό του σταθμού. ii. Installation με έργο από τη σειρά ‘Κινούμενα Προφίλ’ του εικαστικού Χρήστου Ευσταθίου.
18. Μουσείο Ακρόπολης «Μια νύχτα γεμάτη εmotions»: 1ος σταθμός Μουσείο της Ακρόπολης: Δωρεάν είσοδος στην περιοδική έκθεση «εmotions, ένας κόσμος 5 συναισθημάτων» και ξενάγηση 50 ατόμων από δύο αρχαιολόγους του Μουσείου.
19. Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Κουμπάρη i. Προβολή ταινίας (διαρκ. 7 λεπτά & 14 δευτερόλεπτα) «The Benaki Museum», σε σκηνοθεσία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγκάρη και αφήγηση Willem Dafoe. ii. Μουσική ξενάγηση «Walking Bach-words» με την μουσικό Ίριδα Λουκά.
20. Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) «Γυάλινα Γιάννενα», μια μουσική συνάντηση του Νίκου Ξυδάκη με τον Μιχάλη Γκανά.
21. ΝΕΟΝ Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης Εικαστική εγκατάσταση σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών του Αργεντίνου καλλιτέχνη Adrian Villar Rojas «The Theater of Disappearance».
22. Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων Κυνήγι βιβλιοθησαυρών για τους μικρούς αναγνώστες.
23. Πρόγραμμα Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου (Δήμος Αθηναίων) Καλλιτεχνικά δρώμενα από το Athens Circus Festival.

Η συμμετοχή για το κοινό δεν έχει κανένα οικονομικό κόστος.

After Event Partying:
1. Booze Cooperativa ώρες 02.00-04.00, τιμή κοκτέιλ 4€.
2. Concept βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone – Οίκος Ανοχής Σκέψης, ώρες έως τις 03.00 πάρτυ και το δεύτερο ποτό δωρεάν.
3. Michel, ώρες 02.00-04.00, τιμή κοκτέιλ 4€.
4. Trap, ώρες 02.00-04.00, τιμή κοκτέιλ 4€.